Konsult

Kristian Sandström utbildade sig på Karolinska Institutet, och efter sin AT-tjänstgöring påbörjade han sin specialistutbildning inom urologi. Efter några års tjänstgöring som urolog på Södersjukhuset i Stockholm fick han jobb som chefsurolog på Danderyds sjukhus. Här träffade han dagligen män med sexuella problem. Orsakerna till erektionsproblemen var många, och Kristian kände att han ville arbeta mer för att hjälpa människor med att komma tillrätta med dem.

Det var dock inte förrän ytterligare några år hade gått som han verkligen gjorde slag i saken. Kristian hade vid det här laget hunnit arbeta både på Sophiahemmet i Stockholm och Norrtälje sjukhus. Som han själv uttrycker det: ”Detta var en period i mitt liv som var både lärorik och gav mig så många nya insikter om mäns problem. Den var verkligen avgörande för att jag på riktigt bestämde mig för att hjälpa de här männen och deras fruar att åter igen få ett fungerande sexliv.”

Nu är vi glada att ha Kristian som en i vårt team. Med sin breda erfarenhet och gedigna kunskap bidrar han med att ge stöd och råd både beträffande medicinering och behandlingar. Ofta är medicin tillsammans med avslappning en effektiv kombination mot erektionsproblem. I vissa fall är dock orsakerna rent medicinska, och då är enbart medicinering som hjälper. Även i de fallen har vi stor nytta av Kristians expertkunskaper. Han vet vilka mediciner som är mest effektiva och verksamma och också de som har minst biverkningar.

Förutom sitt arbete på Karolinska Institutet skriver Kristian på vår blogg där han tar upp ämnen som förbättrat sexliv, familjerelationer och nyheter om behandlingar och mediciner.

Utbildning

  • karexamen – MD, Karolinska institutet

Medlemskap och Tidigare arbeten

  • Ständig Medlem, IFMBE
  • Ständig Medlem, Svenska Läkaresällskapet
  • Urolog, Södersjukhuset
  • Chefsurolog, Danderyds sjukhus
  • Chefsurolog, Norrtälje sjukhus
  • Urolog och Rådgivare vid Erektil dysfunktion, Sophiahemmet